Antena 3 CNN Externe Scutul antirachetă ar putea destabiliza Europa în următorii 5-6 ani

Scutul antirachetă ar putea destabiliza Europa în următorii 5-6 ani

Scutul antirachetă ar putea destabiliza Europa în următorii 5-6 ani
Sursa foto: Foto: trendsupdates.com
de M.Z.    |    26 Apr 2012   •   09:40

Scutul antirachetă pe care SUA îl creează în prezent în Europa ar putea destabiliza regiunea în 5-6 ani şi, în plus, ar constitui o ameninţare pentru Rusia, a declarat miercuri şeful Statului Major General al Forţelor armate ruse, generalul Nikolai Makarov, potrivit RIA Novosti.

"Scutul antirachetă ar putea, până în 2017 sau 2018, să perturbe stabilitatea Europei şi să ameninţe securitatea Rusiei", a declarat generalul, la o reuniune a Consiliului NATO-Rusia, de la Bruxelles.

Totuşi, atât Rusia, cât şi NATO mai au timp să ia decizii pertinente pe această temă, care constituie "piatra de temelie a relaţiilor între Rusia şi Alianţă", este de părere generalul.

"Dar noi nu putem aştepta şi este necesar (ca Moscova) să definească măsurile care pot fi luate", a adăugat Makarov, precizând că partea rusă deja a informat colegii din NATO despre acest lucru.

La summitul NATO de la Lisabona din 2010, Moscova şi Washingtonul au convenit să coopereze în domeniul scutului antirachetă european. Totuşi, cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un acord privind arhitectura viitorului scut. În plus, Statele Unite au refuzat să ofere garanţii în scris că scutul nu va fi îndreptat împotriva forţelor strategice ruse.


×
Subiecte în articol: scut antiracheta SUA Europa Rusia ameninta NATO
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close