Antena 3 CNN Externe Se schimbă TOTUL la Casa Albă. Promisiunea făcută de Obama în faţa americanilor

Se schimbă TOTUL la Casa Albă. Promisiunea făcută de Obama în faţa americanilor

Se schimbă TOTUL la Casa Albă. Promisiunea făcută de Obama în faţa americanilor
de O.P.    |    24 Noi 2014   •   09:33

 Preşedintele american, Barack Obama, a folosit o metaforă consumatorisită pentru a vorbi despre succesiunea sa la Casa Albă în 2016 şi dorinţa de schimbare, afirmând că americanii vor "miros de maşină nouă", relatează AFP.

"Americanii vor căuta acel miros de maşină nouă", a declarat el râzând, în cadrul unui interviu acordat postului american de televiziune ABC, înregistrat vineri şi difuzat duminică. "Vor să conducă ceva care nu are atâţia kilometri ca mine", a adăugat el.

Întrebat dacă o va susţine pe democrata Hillary Clinton, el a răspuns: "Nu şi-a anunţat candidatura încă, prin urmare nu vreau să ard etape". Dar, a adăugat el, "a fost un secretar de Stat excepţional. În al doilea rând, este o prietenă". "În al treilea rând, ea şi un anumit număr de candidaţi democraţi posibili ar fi nişte preşedinţi excelenţi", a continuat Obama.

"Un anumit număr?", a întrebat jurnalistul George Stephanopoulos.

"Ceea ce mă interesează este să am un succesor democrat. Şi voi face tot posibilul pentru a ne ajuta candidatul. Dacă ea decide să candideze, cred că va fi un candidat formidabil şi că va fi un preşedinte mare", a răspuns el.

Barack Obama a anticipat că Hillary Clinton se va distanţa probabil de o parte din bilanţul său şi va avea libertatea de a propune un "nou început" ţării, ca toţi candidaţii la prezidenţiale care au acest drept.

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close