Antena 3 CNN Externe Secretarul general al Consiliului Europei condamnă atacul din Franţa asupra adolescentului român de etnie romă

Secretarul general al Consiliului Europei condamnă atacul din Franţa asupra adolescentului român de etnie romă

Secretarul general al Consiliului Europei condamnă atacul din Franţa asupra adolescentului român de etnie romă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Iun 2014   •   23:53
Secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Thorbjorn Jagland, a condamnat marţi atacul asupra adolescentului român de etnie romă într-o suburbie a Parisului, informează agenţia Xinhua, potrivit Agerpres.
 
Jagland s-a alăturat astfel preşedintelui francez Francois Hollande şi mai multor oficiali şi organizaţii de apărare a drepturilor omului în a condamna acest atac ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute şi în urma căruia adolescentul se află în stare critică în spital.
 
"Aceste atacuri asupra celei mai mari minorităţi din Europa sunt ruşinoase şi nu pot fi scuzate. Mă bucur să văd că guvernul francez şi atât de mulţi responsabili din Franţa şi Europa au adoptat o poziţie fermă împotriva discriminării şi atacurilor împotriva romilor", a declarat Jagland după o întâlnire la Haga cu ministrul olandez de Externe Frans Timmermans.
 
Darius, un etnic rom în vârstă de 16 ani, trăia împreună cu familia şi cu alţi romi într-o casă dezafectată dintr-o tabără din Pierrefitte-sur-Seine, în suburbiile Parisului. 
 
Potrivit Poliţiei, mai multe persoane l-au luat cu forţa pe adolescent din tabără şi l-au dus apoi într-o pivniţă, unde s-a produs agresiunea. Vineri seara târziu, el a fost găsit abandonat în stare de inconştienţă într-un cărucior de supermarket.
 
Atacatorii îl suspectau că este autorul unui furt dintr-o locuinţă.

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close