Antena 3 CNN Externe Secretarul general al NATO: Rusia îşi rezervă toate opţiunile, inclusiv o intervenţie militară în Ucraina

Secretarul general al NATO: Rusia îşi rezervă toate opţiunile, inclusiv o intervenţie militară în Ucraina

Secretarul general al NATO: Rusia îşi rezervă toate opţiunile, inclusiv o intervenţie militară în Ucraina
de M.T.    |    22 Aug 2014   •   11:51

Rusia îşi rezervă toate opţiunile în Ucraina, inclusiv o intervenţie militară, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild, potrivit Agerpres.

„Pentru prima oară de la cel de-Al Doilea Război Mondial, o ţară europeană, cu ajutorul forţelor militare, anexează o parte dintr-o altă ţară. Rusia a aruncat peste bord toate promisiunile şi angajamentele internaţionale şi a creat o situaţie cu totul nouă în domeniul securităţii în Europa, la care trebuie să ne adaptăm”, a spus Rasmussen.

„Este evident că, după intervenţia militară a Rusiei în Ucraina, în contradicţie cu dreptul internaţional, nu mai există nivelul de încredere de dinainte”, a adăugat secretarul general al NATO.

De asemenea, Rasmussen a admis că există posibilitatea ca Rusia să invadeze Ucraina: „Tocmai am văzut cum militari ruşi se concentrează la frontiera ucraineană. Am observat un flux constant de arme şi combatanţi din Rusia în Ucraina. Vedem o implicare puternică rusă în destabilizarea situaţiei în estul Ucrainei, ceea ce include şi sprijin pentru separatişti. Ruşii îşi rezervă toate opţiunile, inclusiv o intervenţie militară”.

În acelaşi timp, vineri, Rusia a anunţat că va intra în Ucraina cu convoiul său umanitar chiar şi fără permisiunea Kievului. Oficialii de la Moscova susţin că toate „pretextele” Ucrainei de a ţine pe loc convoiul umanitar au fost „epuizate”, notează Reuters.

„Rusia a luat decizia să acţioneze, coloana începe să se îndrepte spre Lugansk”, a precizat Ministerul rus de Externe, potrivit Itar-Tass.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close