Antena 3 CNN Externe Secretarul general al ONU: Situaţia din Peninsula Coreeană ar putea deveni incontrolabilă

Secretarul general al ONU: Situaţia din Peninsula Coreeană ar putea deveni incontrolabilă

Secretarul general al ONU: Situaţia din Peninsula Coreeană ar putea deveni incontrolabilă
de M.T.    |    09 Apr 2013   •   19:51

Situaţia din Peninsula Coreeană ar putea deveni incontrolabilă, a avertizat marţi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, potrivit BBC News.

Declaraţia vine în contextul în care Coreea de Nord a repetat marţi ameninţarea că va declanşa un război „termonuclear" în zonă şi i-a îndemnat pe străinii prezenţi pe teritoriul sud-coreean să ia în calcul plecarea lor din această ţară.

„Dacă un mic incident se produce ca urmare a unei erori de judecată, s-ar putea crea o situaţie incontrolabilă”, a spus Ban Ki-moon la Roma.

De asemenea, secretarul general al ONU a făcut un apel către regimul nord-coreean să redeschidă complexul industrial de la Kaesong, pe care îl consideră „unul dintre cele mai de succes proiecte de cooperare între Sud şi Nord”.

„Acesta nu ar trebui afectat de cauze politice. Vorbim despre o chestiune strit economică”, a precizat Ban Ki-moon.

„Peninsula Coreeană se îndreaptă către un război termonuclear", a anunţat, marţi, Comitetul Nord-Coreean pentru Pace în regiunea Asia-Pacific, într-un comunicat difuzat de agenţia de presă oficială KCNA.

„În caz de război, nu vrem ca străinii care trăiesc în Coreea de Sud să fie expuşi", continuă Comitetul, un organ de propagandă al regimului de tip stalinist, îndemnând „toate organizaţiile străine, întreprinderile şi turiştii să pună la punct măsuri de evacuare".


×
Subiecte în articol: Coreea de Nord coreea de sud Ban Ki-moon
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close