Antena 3 CNN Externe Şeful Google Brazilia, arestat din cauza unor filme postate pe site-ul YouTube

Şeful Google Brazilia, arestat din cauza unor filme postate pe site-ul YouTube

Şeful Google Brazilia, arestat din cauza unor filme postate pe site-ul YouTube
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    26 Sep 2012   •   15:47

Judecătorul Flavio Peren din statul brazilian Mato Grosso do Sul a decis arestarea lui Fabio Jose Silva Coelho, şeful Google Brazilia, pentru că acesta a refuzat scoaterea de pe site-ul YouTube al unor filme în care un candidat la primărie era calomniat.

Coelho poate scăpa de arest în cazul în care imaginile respective vor fi şterse de pe cunoscutul site video.

Google a anunţat că va face apel la această decizie, care vine la puţin timp după o alta, similară, în urma căreia un oficial al companiei a fost găsit vinovat de încălcarea legii electorale locale, dar care a fost anulată săptămâna trecută.

Toate aceste episoade dau naştere la întrebări mai generale legate de responsabilitatea Google pentru conţinutul încărcat de terţi pe site-urile sale, aşa cum este cazul filmului "Inocenţa musulmanilor", care a declanşat un val de proteste şi violenţe în lumea musulmană.

„Google face apel la decizia prin care i se cere să şteargă filmul de pe YouTube, deoarece, ca platformă, Google nu este responsabil pentru conţinutul postat pe site”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters.

De asemenea, Google consideră că internetul ar trebui să fie un spaţiu în care votanţii să-şi poată exprima liber opiniile despre candidaţii politici.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close