Antena 3 CNN Externe Şeful poliţiei, reţinut timp de trei ore pe motiv că seamănă cu un infractor

Şeful poliţiei, reţinut timp de trei ore pe motiv că seamănă cu un infractor

Şeful poliţiei, reţinut timp de trei ore pe motiv că seamănă cu un infractor
Sursa foto: Foto:igp.gov.md
02 Sep 2015   •   09:29

Şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) din Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reţinut timp de trei ore, marţi, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, după ce a fost confundat cu un infractor dat în urmărire internaţională, relatează site-ul Unimedia.info.
   
Gheorghe Cavcaliuc, care călătorea spre Minsk, împreună cu ministrul moldovean de Interne, Oleg Balan, a fost reţinut de poliţia rusă pe aeroportul Domodedovo, din Moscova.
   
Cavcaliuc a fost reţinut iniţial pe motiv că ar exista anumite probleme cu paşaportul său. Ulterior, grănicerii ruşi şi-ar fi motivat decizia prin faptul că acesta ar semăna cu o persoană dată în urmărire internaţională.
  
După trei ore a fost eliberat, iar agenţii Serviciului rus de Securitate (FSB) au prezentat scuze pentru confuzie, a declarat Cavcaliuc pentru Publika TV.
   
La rândul său, ministrul moldovean al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a declarat pentru Unimedia că este vorba despre o neînţelegere.

"Actualmente suntem împreună cu delegaţia la Aeroport. Mergem la Minsk. Este vorba despre o neînţelegere, ne vom clarifica. Nimeni nu este reţinut. Vom veni cu o declaraţie oficială dacă va fi necesar", a precizat Balan.

Oficialii au luat apoi avionul către capitala Belarusului, unde urmau să participe la reuniunea ordinară a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Interne ai statelor membre CSI.


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close