Antena 3 CNN Externe Siria şi Rusia acuză Turcia că "minte" cu privire la armele din avionul interceptat

Siria şi Rusia acuză Turcia că "minte" cu privire la armele din avionul interceptat

Siria şi Rusia acuză Turcia că "minte" cu privire la armele din avionul interceptat
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    12 Oct 2012   •   08:35

Autorităţile siriene îl acuză pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan că "minte" în ce priveşte confiscare armelor de la bordul unui avion de linie sirian care venea de la Moscova şi a fost interceptat de Turcia.

"Premierul turc continuă seria sa de declaraţii false care vizează justificarea comportamentului ostil al guvernului său faţă de Siria. Aceste acuzaţii sunt false şi sunt lipsite de orice fundament", a declarat ministerul sirian al Afacerilor Externe, dezminţind din nou prezenţa armelor la bordul avionului, informează AFP.

"Avionul nu transporta niciun fel de material interzis şi nicio armă. Partea care a încălcat legile şi tratatele internaţionale din domeniul aviaţiei civile este Turcia, care a pus în pericol pasageri civili prin apropierea aparatelor militare (avioanelor lor) fără avertisment", a adăugat acesta.

Ministerul de Interne susţine că declaraţiile lui Erdogan nu sunt "credibile" şi "îl provoacă să arate aceste echipamente şi muniţii confiscate pentru a dovedi ceea ce spune, măcar în faţa poporului său".

Premierul Erdogan a declarat că încărcătura avionului includea "echipament şi muniţie cu destinaţia ministerului sirian al Apărării", provenind de la un fabricant rus de materiale militare.

Acesta nu a precizat originea informaţiilor care le-a determinat pe autorităţile turce să intercepteze avionul companiei Syrian Air.

Materialul confiscat de Turcia cu ocazia acestei escale forţate era încă examinat în detaliu joi seară de către autorităţile turce competente, a declarat Erdogan.

Autorităţile ruse au negat, de asemenea, prezenţa la bord a armelor.

Avionul de linie sirian ce plecase din Moscova şi se îndrepta spre Damasc şi care a fost interceptat, miercuri seara, deasupra Turciei transporta "muniţii" şi material militar cu destinaţia Damasc, a declarat joi premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

Miercuri seara, mai multe avioane de vânătoare F-16 ale armatei turce au interceptat şi forţat să aterizeze la Ankara o aeronavă de pasageri siriană A-320, care zbura de la Moscova la Damasc, cu 35 de persoane la bord, între care 17 cetăţeni ruşi, autorităţile turce confiscând o parte din încărcătură.

Citeşte şi Tot mai aproape de război. Siria a întrerupt importul de electricitate de la Turcia










×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close