Antena 3 CNN Externe Siria, "tăiată" de la internet. Confruntări armate lângă Damasc. Guvernul ar putea pregăti un atac de amploare împotriva rebelilor

Siria, "tăiată" de la internet. Confruntări armate lângă Damasc. Guvernul ar putea pregăti un atac de amploare împotriva rebelilor

Siria, "tăiată" de la internet. Confruntări armate lângă Damasc. Guvernul ar putea pregăti un atac de amploare împotriva rebelilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    29 Noi 2012   •   18:46
Update 20.15 - Ministerul sirian al Informaţiilor a anunţat că şoseaua spre aeroportul din Damasc a fost "securizată" graţie intervenţiei "forţelor competente". "Şoseaua spre aeroportul internaţional a fost securizată, după o serie de atacuri ale grupurilor teroriste care vizaseră vehicule şi după intervenţia forţelor competente", precizează Ministerul.

Update 19.02
- Armata siriană a lansat, joi seara, o ofensivă majoră la periferia de sud-est a Damascului, pe autostrada care face legătura cu aeroportul internaţional al capitalei, anunţă Observatorul Srian pentru Drepturile Omului (OSDO). Confruntări majore au loc între insurgenţi şi forţele de securitate în localităţile Haran al-Auamid, Aqraba şi al-Houjeira, potrivit AFP.


_______________________________________________________

Accesul la internet a fost oprit joi în Siria, au anunţat două companii care monitorizează traficul de internet la nivel global, iar rebelii sirieni se tem că întreruperea accesului la informaţie este un prim pas către un atac de amploare al regimului Bashar al-Assad, informează BBC News.

Potrivit Akamai, una dintre companiile de monitorizare a traficului, accesul la internet a fost oprit joi dimineaţă, la ora 11.26, ora României. Acest lucru a fost confirmat şi de compania Renesys, care a anunţat că "în Siria s-a tăiat internetul”.

Anterior, rebelii din Damasc anunţaseră că accesul la internet, precum şi telefonia mobilă nu funcţiona, în timp ce telefoanele fixe făceau faţă cu greu solicitărilor. Rebelii din regiunea Ghouta spun că doar conexiunile la satelit mai funcţionează în această zonă.

Comitetul Local de Coordonare, o organizaţie a rebelilor, a comunicat că "serviciile de telefonie mobilă şi internet au fost sistate în cea mai mare parte a Damascului şi în suburbii, existând temeri că regimul criminal sirian plănuieşte un atac”.

De asemenea, agenţia oficială de ştiri SANA şi-a încetat transmisia în jurul prânzului.

Potrivit rebelilor, căderea liniilor de comunicaţii se petrece, de obicei, înaintea atacurilor de amploare.

Siria se confruntă, de peste 20 de luni, cu revolte reprimate violent şi confruntări militare între insurgenţi şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Violenţele s-au soldat, conform unui bilanţ care nu poate fi confirmat din surse independente, cu aproximativ 40.000 de morţi.














×
Subiecte în articol: Siria internet Bashar al-Assad Damasc
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close