Antena 3 CNN Externe Sora lui Bashar al-Assad a fugit din Siria

Sora lui Bashar al-Assad a fugit din Siria

Sora lui Bashar al-Assad a fugit din Siria
Sursa foto: Foto: Al Arabya
19 Sep 2012   •   15:01

Bushra al-Assad, sora preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, a fugit în Emiratele Arabe Unite, unde s-a refugiat alături de copiii ei.

Bushra al-Assad a plecat din Siria la câteva săptămâni după ce soţul ei, Assef Shawqat, fostul adjunct al Forţelor Armate Siriene, a fost ucis de opozanţii guvernului de la Damasc, în data de 18 iulie.

Sora preşedintelui Assad a avut câteva dispute cu gruparea de alawiţi, din care face parte atât actualul lider de la Damasc cât şi elita din jurul acestuia, informează Al Arabiya, citând o sursă anonimă.

"Câţiva lideri alawiţi sunt îngrijoraţi că întreaga lor comunitate va fi implicată de Bashar al-Assad în crime împotriva civililor sirieni", conform aceleiaşi surse.
"S-a format deja un nucleu al ofiţerilor alawiţi, care sunt pregătiţi să se alăture Armatei Libere Siriene, pentru îndepărtarea regimului Assad", se mai arată în materialul remis de Al Arabiya.

Cel care a furnizat informaţii din sânul taberei alawite a adăugat că sora preşedintelui ştia despre complot şi a fugit de frică să nu fie ucisă, în cazul unei iminente răsturnări a conducerii de la Damasc.




×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close