Antena 3 CNN Externe Stare de alertă radioactivă în Japonia. Un nou seism s-a produs pe coasta de est a Japoniei

Stare de alertă radioactivă în Japonia. Un nou seism s-a produs pe coasta de est a Japoniei

Stare de alertă radioactivă în Japonia. Un nou seism s-a produs pe coasta de est a Japoniei
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Mar 2011   •   08:41
 Alerta nucleară din Japonia este la doar un pas de nivelul maxim de alertă, instituit în cazul catastrofei de la Cernobîl. Autorităţile nipone încearcă să liniştească populaţia dar tot mai multe ţări nu îşi ascund îngrijorarea legată de situaţia de lşa centrala Fukushima
 
În urmă cu puţin timp, autoritatea de securitate nucleară din Franţa franceză a anunţat că reactorul numărul 2 al centralei nu mai este protejat. Nivelul de radioactivităţii este de zece ori mai mare în Tokyo. 
 
Radiaţii în creştere şi în Rusia, unde militarii ruşi se pregătesc să evacueze locuitorii insulelor Kurile şi Sahalin, în caz de înrăutăţire a situaţiei.
 


Update 12.48 - Un nou cutremur de 6 grade s-a produs pe coasta de est a Japoniei în urmă cu puţin timp.
 
Reactorul 4 al Centralei de la Fukushima a fost cuprins de flăcări, marţi dimineaţă. Incendiul a fost stins după câteva ore.

Premierul japonez Naoto Kan a anunţat că nivelul de radioactivitate a crescut considerabil la complexul nuclear şi le-a cerut persoanelor care locuiesc în zona centralei să rămână în casă, potrivit AFP.

Bursa de la Tokio a căzut cu 14% din cauza exploziilor.

Explozia de la reactorul 2 nu a fost vizibilă din exterior, spre deosebire de cele precedente produse la reactoarele 1 şi 3. La reactorul 2 a avut loc luni seară o nouă explozie. Nivelul radioactivităţii a crescut în zonă.
 


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close