Antena 3 CNN Externe Ştirea despre MITA din familia Băsescu a ajuns şi în China. Ce spun publicaţiile străine despre scandalul din familia prezidenţială

Ştirea despre MITA din familia Băsescu a ajuns şi în China. Ce spun publicaţiile străine despre scandalul din familia prezidenţială

Ştirea despre MITA din familia Băsescu a ajuns şi în China. Ce spun publicaţiile străine despre scandalul din familia prezidenţială
de O.P.    |    26 Iun 2014   •   05:41

 Presa internaţională tratează pe larg ştirea despre Parlamentul României care a cerut oficial demisia preşedintelui Traian Băsescu. Mai multe publicaţii notează că scandalul de corupţie în care este implicat Mircea Băsescu a stricat imaginea preşedintelui şi a României.

Agenţia Reuters şi-a informat cititorii că Parlamentul României a cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, după ce fratele său a fost reţinut. Jurnaliştii străini au notat şi reacţia lui Traian Băsescu, care "spune clar că nu va demisiona şi a negat faptul că ştia despre afacerile fratelui său, declarând că acesta nu este deasupra legii". 



În acest context, Euronews ţine să puncteze că alegerile prezidenţiale vor avea loc în ţara noastră în această toamnă şi că "Băsescu nu poate candida pentru al treilea mandat".

RTL aminteşte că fratele preşedintelui "ar fi acceptat 250.000 de euro mită pentru a îl influenţa pe şeful statului în favoarea unui mafiot."

Ştirea a ajuns şi în presa din China. Mai multe publicaţii îl citează pe Călin Popescu Tăriceanu, care spune că parlamentarii români "răspund acestei situaţii din punct de vedere politic şi moral, şi cred că preşedintele ar trebui, în mod normal, să demisioneze în această situaţie.


×
Subiecte în articol: mircea basescu mita coruptie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close