Antena 3 CNN Externe Șoferi de taxi obligați să verifice actele pasagerilor

Șoferi de taxi obligați să verifice actele pasagerilor

Șoferi de taxi obligați să verifice actele pasagerilor
Sursa foto: foto: pixabay.com
07 Ian 2016   •   21:24

Şoferii de taxi din Suedia au primit dispoziţia de a verifica identitatea pasagerilor preluaţi din Danemarca, pentru a evita eventualele cazuri de trafic de persoane, relatează joi DPA, care citează postul naţional de radio suedez.

Noua măsură survine după ce luni Suedia, care a introdus controale la graniţele sale la mijlocul lunii noiembrie, le-a impus companiilor de transport auto şi feroviare care folosesc podul Oresund, dinspre Danemarca, să verifice identitatea călătorilor înainte de îmbarcare, de partea daneză, în caz contrar riscând să fie amendate, în cadrul eforturilor de limitare a numărului de imigranţi, potrivit Agerpres.

Până acum, companiile de taximetrie erau exceptate de la aceste reguli. Postul naţional de radio suedez a relatat că cinci taxiuri sosite din Danemarca au fost oprite în ultimele zile la graniţa cu Suedia.

'Am constatat o creştere a numărului de taxiuri în care pasagerii nu aveau documente adecvate pentru intrarea în Suedia', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră suedeze, Leif Fransson.

Şeful Asociaţiei şoferilor de taxi din Suedia, Claudio Scubla, a criticat noua măsură, susţinând că sarcina controlării documentelor de identitate revine poliţiei şi altor autorităţi.

Suedia a primit în anul trecut 160.000 de cereri de azil, număr dublu decât cel înregistrat în 2014.

×
Subiecte în articol: criza imigranţilor
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close