Antena 3 CNN Externe Summitul G20 va avea ca principal subiect situaţia din Ucraina. Promisiunea pe care Merkel i-a făcut-o lui Poroshenko

Summitul G20 va avea ca principal subiect situaţia din Ucraina. Promisiunea pe care Merkel i-a făcut-o lui Poroshenko

Summitul G20 va avea ca principal subiect situaţia din Ucraina. Promisiunea pe care Merkel i-a făcut-o lui Poroshenko
de O.P.    |    12 Noi 2014   •   07:24

Situaţia din Ucraina va fi una dintre principalele teme de pe agenda summitului G20, a dat asigurări cancelarul german, Angela Merkel, marţi, în cursul unei discuţii cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, relatează agenţia oficială Ukrinform.

Preşedintele ucrainean şi cancelarul german au abordat marţi situaţia din Donbas, bastionul separatist din estul Ucrainei unde, potrivit autorităţilor de la Kiev, Rusia a trimis mercenari şi armament greu.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Preşedinţiei ucrainene, Petro "Poroşenko a subliniat că evenimentele petrecute recent arată anularea de facto a acordurilor de la Minsk de către reprezentanţii aşa-numitelor republicii populare Lugansk şi Doneţk, precum şi lipsa de progrese în îndeplinirea acestor acorduri de către Rusia".

La rândul ei, Angela Merkel a menţionat că acordurile de la Minsk trebuie puse în aplicare complet de către toate părţile implicate.

În plus, ea a dat asigurări că situaţia din Ucraina va fi una dintre principalele teme de pe agenda summitului G20, care va avea loc la Brisbane, în Australia, pe 15 şi 16 noiembrie.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, pe tema ajutorului umanitar pentru locuitorii din estul Ucrainei şi problema securităţii energetice.

Cinci militari ucraineni şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore în estul separatist, ridicând la 1.052 de morţi numărul victimelor înregistrate în total în rândul armatei ucrainene de la începerea confruntărilor, în aprilie, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, citat de AFP.

Situaţia din estul Ucrainei s-a deteriorat după organizarea alegerilor în regiunile separatiste, la 2 noiembrie, care au fragilizat procesul de pace lansat în septembrie.

În ultimele zile, importante convoaie cu armament greu, inclusiv tancuri şi camioane, au fost observate de jurnaliştii AFP îndreptându-se spre regiune.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close