Antena 3 CNN Externe Superbacteria din India, o ameninţare globală: "Este ca o bombă cu efect întârziat"

Superbacteria din India, o ameninţare globală: "Este ca o bombă cu efect întârziat"

Superbacteria din India, o ameninţare globală: "Este ca o bombă cu efect întârziat"
Sursa foto: Foto: easydestination.net
14 Sep 2010   •   11:30

NDM-1, noua superbacterie din India rezistentă la aproape orice antibiotic cunoscut, reprezintă o ameninţare globală, avertizează oamenii de ştiinţă, citaţi de AFP. Ei au cerut autorităţilor din sănătate să urmărească bacteria, deoarece ?în timp este ca o bombă cu efect întârziat?, a declarat Patrice Nordmann, şeful departamentului de bacteriologie şi virologie din cadrul spitalului Bicetre.

?Este urgent, mai întâi să punem la punct un sistem de supraveghere internaţională în următoarele luni şi, în al doilea rând, să testăm toţi pacienţii internaţi? din cât mai multe ţări cu putinţă, a adăugat Nordmann.

?Pentru moment nu ştim cât de repede se răspândeşte, ar putea trece luni sau ani însă este sigur că se va răspândi?, a spus acesta pentru AFP, menţionând că măsurile au fost deja adoptate în Franţa şi se discută punerea lor în practică şi în Japonia, Singapore şi China.

Medicul francez a participat la cea de-a 50-a întâlnire anuală a specialiştilor în boli infecţioase din Boston, (Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy).

Şeful departamentului de baceriologie şi virologie din spitalul Bicetre a arătat că bacteria va avea un teren fertil pentru dezvoltare în India, ţară cu o populaţie de 1,3 miliarde de oameni, şi va putea fi transportată cu uşurinţă de diaspora numeroasă. Se presupune că superbacteria, cunoscută după denumirea NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase 1), provine din India.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close