Antena 3 CNN Externe Tatăl cecenului ucis de FBI în Florida: "Fiul meu a fost EXECUTAT!"

Tatăl cecenului ucis de FBI în Florida: "Fiul meu a fost EXECUTAT!"

Tatăl cecenului ucis de FBI în Florida: "Fiul meu a fost EXECUTAT!"
Sursa foto: Foto: RIA Novosti
31 Mai 2013   •   17:01

Tatăl unui imigrant cecen din SUA, care a murit în timp ce era interogat de agenţii FBI, în legătură cu atentatele teroriste din Boston, şi-a exprimat convingerea că fiul său a fost executat.

Într-o conferinţă de presă ţinută la Moscova, Abdulbaki Todashev a prezentat jurnaliştilor 16 fotografii cu cadavrul fiului său, Ibragim Todashev, din morga unui spital din Florida.

Todashev spune că baiatul său, care a fost împuşcat mortal săptămâna trecută, avea şase răni provocate de gloanţe, dintre care una în partea superioară a craniului. Pozele au fost făcute de un prieten apropiat al victimei şi trimise ulterior familiei îndoliate.

"Fiul meu nu avea nicio armă. L-au interogat opt ore. Adică o întreagă zi de muncă, nu?! Dacă iei pe cineva la întrebări opt ore, îl poţi provoca să facă şi să zică orice(...) Dar băiatul meu nu era înarmat, nu avea nici măcar cuţit...nu cred că l-au lăsat să facă de capu` lui prin bucătărie, adică nu putea să-l lase să se sinucidă", a spus Abdulbaki Todashev.

"Am auzit şi am văzut aşa ceva doar în filmele americane. Adică împuşcă o persoană, în acest caz fiind vorba de fiul meu, iar ca să fie siguri, îl împuşcă în cap", a adăugat tatăl înlăcrimat.

"Tot ce vreau acum este să se facă dreptate şi să se ancheteze cu seriozitate acest caz. Vreau ca cei care sunt responsabili de moartea lui Ibragim să fie judecaţi în conformitate cu legea americană(...) Aceştia nu sunt angajaţi ai FBI, pentru mine sunt nişte tâlhari, nişte criminali" a conchis Todashev.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close