Antena 3 CNN Externe Teroriştii de la gruparea Stat Islamic vor să vândă CADAVRUL lui James Foley pentru un milion de dolari

Teroriştii de la gruparea Stat Islamic vor să vândă CADAVRUL lui James Foley pentru un milion de dolari

Teroriştii de la gruparea Stat Islamic vor să vândă CADAVRUL lui James Foley pentru un milion de dolari
Sursa foto: Foto: captura youtube.com
de M.Z.    |    11 Dec 2014   •   18:43

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) vrea să vândă cadavrul jurnalistului american James Foley, ucis în august prin decapitare, părinţilor săi sau guvernului SUA în schimbul sumei de un milion de dolari, informează The New York Post, potrivit Agerpres.

Un intermediar contactat de SI pentru a media vânzarea a declarat pentru site-ul buzzfeed.com că gruparea jihadistă încearcă să prezinte această tranzacţie ce pe un act de milă faţă de familie şi un ''caz umanitar''.

"Ei cer un milion de dolari şi vor trimite proba ADN în Turcia, dar mai întâi ei vor banii'', a declarat sursa citată pentru site-ul amintit.

SI a oferit familiei lui James Foley o probă ADN pentru a dovedi că respectivul cadavru este al jurnalistului american.

Execuţia sumară a lui James Foley (40 de ani) a fost făcută publică la 19 august printr-un videoclip filmat şi distribuit de Statul Islamic în care este prezentată decapitarea jurnalistului, ce fusese răpit în noiembrie 2012 în Siria. La finalul lui august, militanţii SI au anunţat execuţia unui alt jurnalist american, Steven Sotloff.

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI în Siria, după jurnaliştii americani James Foley, pe 19 august, şi Steven Sotloff, pe 2 septembrie, şi lucrătorul umanitar britanic David Haines, pe 13 septembrie.

Gruparea jihadistă SI îşi finanţează acţiunile prin vânzarea de petrol produs în zonele pe care le controlează în Siria şi nordul Irakului.

Citiţi şi Ostaticii deţinuţi de gruparea Stat Islamic au fost TORTURAŢI luni întregi înainte de decapitare

×
Subiecte în articol: Stat Islamic
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close