Antena 3 CNN Externe Tinerii britanici sunt recrutaţi să lupte în războiul din Siria

Tinerii britanici sunt recrutaţi să lupte în războiul din Siria

Tinerii britanici sunt recrutaţi să lupte în războiul din Siria
04 Sep 2012   •   12:22

Tineri din Marea Britanie sunt recrutaţi de grupuri jihadiste, pentru a lupta ca mercenari în Siria, conform unui material publicat de The Sunday Telegraph.

Fundamentaliştii islamici din Anglia au în vedere persoane tinere, originare din Pakistan, Bangladesh sau Sudan, care sunt capabile să se alăture opozanţilor militari în lupta pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Conform unei investigaţii condusă de Andrew Gilligan,  preluată şi de Agenţia de Ştiri Siriana Arabă (SANA), s-a confirmat infiltrarea a câtorva zeci de recruţi, fără să fie luat în calcul şi numărul de sirieni, cu drept de şedere în Regatul Unit, care deja sunt bănuiţi că ar fi pe baricadele conflictului.

Publicaţia din Albion pretinde că autorităţile britanice nu iau măsurile adecvate, cel puţin 30 de tineri călătorind în Siria pentru a lupta împotriva guvernului de la Damasc.
Khalid Mahmoud, membru al partidului laburist şi parlamentar, a confirmat această informaţie. Demnitarul şi-a exprimat îngrijorarea asupra acestui fenomen, comparându-l cu ceea ce s-a întâmplat la debutul războiului din Afganistan, din 1980, când mujahedinii încercau să alunge trupele sovietice.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close