Antena 3 CNN Externe Trafic de fiinţe umane: 139 de gropi comune descoperite într-o regiune îndepărtată din Malaezia

Trafic de fiinţe umane: 139 de gropi comune descoperite într-o regiune îndepărtată din Malaezia

Trafic de fiinţe umane: 139 de gropi comune descoperite într-o regiune îndepărtată din Malaezia
de S.T.    |    25 Mai 2015   •   11:54

O sută treizeci şi nouă de gropi comune şi 28 de tabere create de traficanţii de persoane au fost descoperite într-o regiune îndepărtată din Malaezia, transmite AFP.

Autoritățile "au descoperit 139 de presupuse morminte. Nu se știe câte trupuri ar putea fi în fiecare groapă", a declarat șeful poliției naționale malaeziene, Khalid Abu Bakar. Totodată, în cea mai mare tabără de detenție descoperită de autorități ar fi putut fi reținute până la 300 de persoane, a adăugat el.

Premierul malaezian, Najib Razak, și-a manifestat luni "profunda preocupare" în legătură cu descoperirea în premieră în Malaezia a unor presupuse gropi comune susceptibile de a conține cadavrele unor imigranți și a promis să-i aducă în fața justiției pe cei responsabili.

"Sunt profund preocupat de gropile comune descoperite pe teritoriul malaezian, care au legătură fără îndoială cu traficul de ființe umane", a scris el pe conturile sale de Facebook și Twitter. "Îi vom găsi pe cei responsabili", a promis premierul în aceeași postare.

Poliția thailandeză a descoperit la începutul lunii mai tabere pentru tranzitul imigranților, ascunși în jungla din sudul Thailandei, precum și zeci de gropi comune cu resturi umane, aparținând probabil unor refugiați din Bangladesh și de etnie rohingya, minoritate musulmană persecutată în Myanmar.

×
Subiecte în articol: Malaezia morminte
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close