Antena 3 CNN Externe Traian Băsescu: "Îmi este TEAMĂ. Transnistria este PIERDUTĂ, va fi parte a Federaţiei Ruse"

Traian Băsescu: "Îmi este TEAMĂ. Transnistria este PIERDUTĂ, va fi parte a Federaţiei Ruse"

Traian Băsescu: "Îmi este TEAMĂ. Transnistria este PIERDUTĂ, va fi parte a Federaţiei Ruse"
de O.P.    |    16 Apr 2014   •   06:40

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că este îngrijorat pentru Transnistria, arătând că, dacă Vladimir Putin va decide să revină până la gurile Dunării, Transnistria va fi "pierdută", va avea statut de parte a Federaţiei Ruse.

"Îmi este teamă şi o spun fără reţinere, deşi e riscant: sunt îngrijorat de Trasnistria, nu neapărat de toată Moldova", a spus Traian Băsescu.

El a arătat că nu face o propagandă antirusească, dar presupune acest lucru pentru că Rusia a devenit impredictibilă.

"Nu poţi să nu te uiţi pe hartă. Nu fac o propagandă atirusească, dar neştiind, presupun, pentru că Rusia a devenit impredictibilă şi atunci, ca şef de stat, eşti obligat să încerci, presupui", a explicat Băsescu.

Preşedintele a mai spus că el consideră că Crimeea a fost "ţinta zero" pentru Rusia, iar "ţinta unu" este revenirea la gurile Dunării.

"După mine, Crimeea a fost ţinta zero, iar ţinta unu este revenirea la gurile Dunării, ceea ce înseamnă din Crimeea către Odesa şi până la Braţul Chilia. (...) Categoric, dacă Putin va decide să revină, paşnic sau mai puţin paşnic, până la gurile Dunării, categoric, Transnistria e pierdută, va avea statut de parte a Federaţiei Ruse", a afirmat Băsescu.

×
Subiecte în articol: Transnistria Rusia Proteste Ucraina
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close