Antena 3 CNN Externe Turcia cere comunităţii internaţionale să ia măsuri pentru încetarea "masacrului" din Egipt

Turcia cere comunităţii internaţionale să ia măsuri pentru încetarea "masacrului" din Egipt

Turcia cere comunităţii internaţionale să ia măsuri pentru încetarea "masacrului" din Egipt
de S.T.    |    14 Aug 2013   •   16:14

Guvernul turc a cerut comunităţii internaţionale să ia măsuri pentru încetarea imediată a "masacrului" în Egipt, afirmă miercuri un comunicat, citat de AFP.
   
"Comunitatea internaţională în frunte cu Consiliul de Securitate al ONU şi Liga Arabă trebuie să treacă imediat la act pentru a face să înceteze acest masacru", subliniază textul publicat de serviciul de presă al premierului islamo-conservator turc, Recep Tayyip Erdogan.
   
Erdogan, şeful partidului islamo-conservator al Justiţiei şi Dezvoltării, şi preşedintele Abdullah Gül au declarat încă de la început că actul armatei de a-l destitui pe preşedintele egiptean Mohamed Morsi, provenit din rândul Fraţilor Musulmani, reprezintă o "lovitură de stat", ceea ce a provocat furia noii conduceri de la Cairo.

Cel puţin 124 DE MORŢI în Egipt. Autoritatea religioasă Al-Azhar se distanţează de operaţiunea sângeroasă a poliţiei

   
La rândul său, Gül a denunţat o operaţiune "inacceptabilă" a poliţiei egiptene împotriva susţinătorilor lui Morsi care s-a transformat într-o baie de sânge.

"Ceea ce se petrece în Egipt, această intervenţie a armatei împotriva unor civili care manifestează nu poate fi acceptată", a anunţat şeful statului turc în faţa presei, la Ankara, îndemnând la calm toate părţile aflate în conflict.
   

×
Subiecte în articol: turcia masacru Egipt Egipt proteste egipt
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close