Antena 3 CNN Externe Turcia, despre aderarea la UE: De la Germania aşteptăm un sprijin în această procedură

Turcia, despre aderarea la UE: De la Germania aşteptăm un sprijin în această procedură

Turcia, despre aderarea la UE: De la Germania aşteptăm un sprijin în această procedură
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
29 Iun 2013   •   18:29
Ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu şi-a exprimat speranţa că Germania va susţine candidatura ţării sale în ceea ce priveşte aderarea la Uniunea Europeană.
 
'Aderarea la UE rămâne o prioritate strategică a Turciei. De la Germania, în calitate de membru influent al UE, aşteptăm evident un sprijin în această procedură - ţinând cont de relaţia noastră specială', a declarat ministrul turc, într-un interviu publicat sâmbătă de săptămânalul german Focus, citat de AFP, conform Agerpres.
 
France Presse notează că Berlinul s-a arătat mai reticent în acest subiect. Dar, deşi Berlinul a acceptat în cele din urmă că UE deschide în toamnă un nou capitol de negocieri cu Ankara, cancelarul german Angela Merkel nu pierde nicio ocazie pentru a-şi exprima rezervele privind locul Turciei în UE. 
 
Potrivit unui sondaj publicat în acelaşi număr al Focus, aproximativ 58% dintre germani apreciază că a continua negocierile de aderare cu Turcia este o eroare. Numai 34% din cele 1.008 persoane chestionate apreciază că guvernul german a avut dreptate să dea undă verde pentru negocierile de aderare. 
 
Angela Merkel şi partidul său conservator CDU/CSU militează în programul lor electoral pentru alegerile legislative din toamnă pentru 'o aprofundare şi o ameliorare a parteneriatului' între UE şi Turcia, dar în nici un caz pentru o aderare deplină şi completă.
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close