Antena 3 CNN Externe Turcia o avertizează pe Angela Merkel să nu blocheze deschiderea unui nou capitol de negocieri

Turcia o avertizează pe Angela Merkel să nu blocheze deschiderea unui nou capitol de negocieri

Turcia o avertizează pe Angela Merkel să nu blocheze deschiderea unui nou capitol de negocieri
de S.T.    |    21 Iun 2013   •   19:25

Ministrul turc al Afacerilor Europene, Egemen Bagis, o avertizează pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, să nu blocheze deschiderea unui nou capitol în negocierile Turciei cu Uniunea Europeană, scrie AFP.
   
"Sper că va corecta eroarea pe care a făcut-o luni, altfel vor exista reacţii", a spus Bagis, referindu-se la declaraţiile făcute de Merkel, care a criticat reprimarea manifestaţiilor din Turcia.
 
"Turcia nu este orice ţară", a continuat Bagis, catalogând declaraţiile lui Merkel drept o "manevră electorală ieftină".

Avertismentul dur al Turciei pentru Merkel: Cei care se ocupă de Turcia sfârşesc prost!

Germania a blocat joi începerea unei noi sesiuni de negocieri privind aderarea Turciei la UE, protestand astfel faţă de reprimarea manifestaţiilor din aceasta ţară.

Turcia, pentru care negocierile de aderare la Uniunea Europeană au început în 2005, are nevoie de votul unanim al celor 27 de state membre pentru finalizarea procedurilor.

Aderarea statului turc la UE a întâmpinat numeroase piedici de-a lungul anilor, şi asta din cauza reticenţelor unor state ca Germania sau Franţa şi a conflictului dintre Turcia şi Cipru.

×
Subiecte în articol: turcia merkel
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close