Antena 3 CNN Externe Turcinov: "Vladimir Putin vrea să distrugă Ucraina pentru că se teme de ea"

Turcinov: "Vladimir Putin vrea să distrugă Ucraina pentru că se teme de ea"

Turcinov: "Vladimir Putin vrea să distrugă Ucraina pentru că se teme de ea"
22 Apr 2014   •   15:48
"Vladimir Putin vrea să distrugă Ucraina pentru că se teme de ea", a declarat preşedintele interimar de la Kiev, Olexandr Turcinov, într-un interviu pentru postul naţional de televiziune.

"Putin se teme de Ucraina, pentru că Ucraina este un exemplu pentru multe ţări din spaţiul postsovietic. La noi, oamenii singuri pot decide care guvernare le place şi care nu. Un astfel de exemplu îl sperie pe Putin, de aceea sarcina lui nu este doar să preia o parte din teritoriul Ucrainei, dar să destabilizeze situaţia politică din ţară. El caută să distrugă Ucraina independentă, acesta este scopul urmărit de administraţia de la Moscova", a declarat Turcinov.

Președintele interimar a menţionat că Viktor Ianukovici a devenit în prezent "doar un pion, o marionetă" în acest joc, deoarece "autorităţile ruse îl tratează ca pe un laş, demn de tot dispreţul".

Potrivit sursei citate, Turcinov a declarat că apreciază în mod pozitiv negocierile care au avut loc săptămâna trecută, la Geneva.

"Orice discuţii sunt mai bune decât orice război. Primul pas a fost făcut. Federaţia Rusă a fost nevoită să recunoască confiscarea ilegală de teritorii şi ilegalitatea acţiunilor teroriştilor înarmaţi din estul Ucrainei", a concluzionat Turcinov.

×
Subiecte în articol: Viktor Ianukovici
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close