Antena 3 CNN Externe UE a adoptat noi sancţiuni împotriva Rusiei. Interdicţiile vizează şase mari companii şi 24 de personalităţi

UE a adoptat noi sancţiuni împotriva Rusiei. Interdicţiile vizează şase mari companii şi 24 de personalităţi

UE a adoptat noi sancţiuni împotriva Rusiei. Interdicţiile vizează şase mari companii şi 24 de personalităţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Sep 2014   •   17:32

Noile sancţiuni adoptate de Uniunea Europeană împotriva Rusiei "interzic finanţarea a trei mari companii ruseşti din domeniul apărării şi a altor trei din sectorul energetic". Sancţiunile, care vor intra în vigoare de vineri, vizează şase mari companii din domeniul apărării şi energiei, precum şi 24 de personalităţi, între care oligarhi ruşi şi lideri separatişti ucraineni, relatează AFP.

Potrivit Consiliului European, interdicţiile ar viza în special companiile petroliere Rosneft şi Transneft, precum şi filiala petrolieră a Gazprom.

Pe lista sa cu persoanele şi entităţile vizate de noile sancţiuni vor fi adăugate 24 de personalităţi, "între care noii lideri din Donbas, membrii Guvernului din Crimeea, precum şi decidenţi şi oligarhi ruşi".

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat joi că UE va realiza până la sfârşitul lui septembrie o "evaluare exhaustivă" a progreselor din Ucraina în cadrul planului de pace.

"În urma acestei evaluări şi dacă situaţia din teren o permite, Comisia şi Serviciul de Acţiune Externă al UE sunt invitate să facă propuneri pentru a amenda, suspenda sau abroga setul de sancţiuni, în totalitate sau parţial", a declarat Van Rompuy.


×
Subiecte în articol: Gazprom
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close