Antena 3 CNN Externe Un fost vicepreşedinte al Bechtel, condamnat la închisoare pentru luare de mită în Egipt

Un fost vicepreşedinte al Bechtel, condamnat la închisoare pentru luare de mită în Egipt

Un fost vicepreşedinte al Bechtel, condamnat la închisoare pentru luare de mită în Egipt
de S.T.    |    24 Mar 2015   •   17:53

Un fost vicepreşedinte al grupului american Bechtel a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru că a primit mită 5,2 milioane dolari, de la trei companii, în schimbul dezvăluirii de informaţii confidenţiale din licitaţiile de atribuire a unor contracte în domeniul energiei în Egipt.

Asem Elgawhary, în vârstă de 73 de ani, a fost condamnat marţi, după ce şi-a recunoscut vinovăţia în decembrie. El trebuie să plătească totodată autorităţilor americane o amendă de 5,2 milioane de dolari.

Elgawhary, cetăţean american şi egiptean, a luat mită din partea a trei companii, între care grupul francez Alstom, în schimbul informaţiilor confidenţiale din procesele de atribuire a unor contracte cu compania publică de electricitate din Egipt, se arată într-un comunicat al Departamentului de Justiţie, citat de Bloomberg.

Alstom, împreună cu subsidiara sa din Elveţia, a recunoscut în decembrie că a plătit mită lui Elgawhary şi altor persoane.

În perioada 1996-2011, Elgawhary a fost director general al unei companii mixte între Bechtel şi EEHC, compania publică de electricitate din Egipt, el răspunzând de solicitarea de oferte şi atribuirea contractelor.

Elgawhary a acceptat mită din partea a trei subcontractori, în schimbul oferirii unor avantaje incorecte în procesul de licitaţie.

Grupul Bechtel are 53.000 de angajaţi şi venituri de 40 de miliarde de dolari. Grupul oferă servicii de inginerie, construcţii şi de management al proiectelor, în principal clienţilor din sectoarele energiei, apărării şi telecomunicaţiilor.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close