Antena 3 CNN Externe Un indonezian, supravieţuitor a două valuri seismice din Japonia

Un indonezian, supravieţuitor a două valuri seismice din Japonia

Un indonezian, supravieţuitor a două valuri seismice din Japonia
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
17 Mar 2011   •   17:02

Un indonezian de 39 de ani spune că este supravieţuitorul a două valuri seismice - cel care a devastat provincia indoneziană Aceh în 2004 şi cel de vineri, 11 martie, produs în Sendai, după cutremurul de 8,9 grade, potrivit AFP.

Zahrul Fuadi, doctorand în inginerie, se afla vineri la un seminar din campusul Sendai, situat în nord-estul Japoniei, când un val de zece metri înălţime a devastat întreaga coastă pe care era situat oraşul.

"Sunt supravieţuitorul a două dezastre colosale. Sunt foarte recunoscător, puţini oameni au trăit aşa ceva şi au supravieţuit. De fapt, mi-e mai frică de tsunami decât de cutremure. Am fugit pentru a scăpa de tsunami la Aceh şi mi-am spus că e sfârşitul lumii", a declarat Fuadi.

Locuinţa din oraşul Simpang Mesra, în care stătea în 2004, a fost distrusă de valul seismic de atunci, care s-a soldat cu cel puţin 168.000 de morţi în Indonezia şi peste 220.000 de morţi în regiune.

"Intenţionez să mă întorc la Sendai, pentru că mai am de lucru acolo, dar mi-e teamă în prezent de radiaţiile nucleare", a adăugat indonezianul.

×
Subiecte în articol: supravietuitor japonia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close