Antena 3 CNN Externe Un nou CUTREMUR puternic a lovit Nepal. Bilanţul TRAGEDIEI: cel puţin 57 de morţi şi peste 1.100 de răniţi

Un nou CUTREMUR puternic a lovit Nepal. Bilanţul TRAGEDIEI: cel puţin 57 de morţi şi peste 1.100 de răniţi

Un nou CUTREMUR puternic a lovit Nepal. Bilanţul TRAGEDIEI: cel puţin 57 de morţi şi peste 1.100 de răniţi
de M.Z.    |    12 Mai 2015   •   20:30

Update 20.30 - Ultimul cutremur înregistrat marţi în Nepal, cu o magnitudine de 7,3 grade, a făcut cel puţin 57 de morţi şi 1.129 de răniţi, în majoritate în cartierul Dolakha, din nord-vestul capitalei Kathmandu, au anunţat surse oficiale, citate de EFE, informează Agerpres.
 
Potrivit Ministerului de Interne nepalez, 34 de oameni şi-au pierdut viaţa numai în Dolakha, cartier situat în apropiere de Sindhupalchok, zona cea mai afectată de seismul de 7,8 grade din 25 aprilie, care s-a soldat deja cu peste 8.000 de morţi şi circa 17.800 de răniţi. 
 
Premierul nepalez Sushil Koirala a cerut populaţiei să dea dovadă de "control" şi "calm" şi a dat asigurări că executivul a mobilizat toate resursele pentru a ajuta populaţia. 
___________________________________

Ştirea iniţială 14.46

Un nou seismic puternic de 7.3 pe Richter a lovit Nepalul şi a lăsat în urmă prăpăd. Cel puţin 35 de oameni au murit şi alţi 1.100 au fost răniţi dar bilanţul se modifică de la o oră la alta. Undele de şoc au fost puternic resimţite în capitala Kathmandu, aflată deja în ruină, dar şi în India, China şi Bangladesh. Tragedia are loc la nici trei săptămâni de la cutremurul devastator care a ucis 8.000 de oameni.

Magnitudinea preliminară a cutremurului, de 7,1, a fost revizuită la 7,4  şi, ulterior, la 7,3. Seismul s-a produs la ora locală 12.50 (10.05 ora României), la vest de oraşul Namche Bazar şi la 76 de kilometri distanţă de capitala Kathmandu, o zonă rurală, situată la graniţa cu Tibetul. Hipocentrul a fost localizat la o adâncime de 15 kilometri, potrivit datelor revizuite publicate pe site-ul USGS.

Seismul a fost urmat de cel puţin patru replici puternice, dintre care una cu magnitudinea de 6,3.

Cutremurul a provocat panică în capitala Kathmandu, determinând numeroase persoane să iasă din clădiri, relatează Reuters.

Locuitori din oraşul indian Siliguri, situat la frontiera cu Nepalul, au declarat că bucăţi de beton s-au desprins şi au căzut de pe una sau două clădiri.
   
Persoane din Kathmandu, cuprinse de panică după experienţa cutremurului de la 25 aprilie, au ieşit pe străzi.
   
Părinţii îşi strângeau copiii în braţe, iar sute de persoane încercau să-şi sune rudele pe telefonul mobil. Comercianţii şi-au închis magazinele, iar străzile s-au umplut de oameni care se grăbeau să-şi verifice familiile.
   
"Mă duc direct acasă", a declarat Bishal Rai, un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani, adăugând că încerca să-şi contacteze familia, în nordul capitalei.


   
Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 s-a produs la 25 aprilie în Nepal, provocând moartea a cel puţin 8.046 de persoane şi rănirea altor peste 17.800.

×
Subiecte în articol: cutremur seism cutremur nepal
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close