Antena 3 CNN Externe Un oficial ucrainean confirmă: 90 % dintre militari s-au retras din Debalţeve în ultimele 24 de ore

Un oficial ucrainean confirmă: 90 % dintre militari s-au retras din Debalţeve în ultimele 24 de ore

Un oficial ucrainean confirmă: 90 % dintre militari s-au retras din Debalţeve în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Foto: nieuws.thepostonline.nl
19 Feb 2015   •   12:18

Un oficial ucrainean a confirmat că aproximativ 90 la sută dintre militari s-au retras din Debalţeve în ultimele 24 de ore, informează Interfax Ucraina.

"Aproximativ 90 la sută din personal a fost retras din Debalţeve în ultimele 24 de ore", a declarat purtătorul de cuvânt pentru operaţiunile din Donbas, Anatoli Stelmah.

"Operaţiunea se apropie de final", a precizat el. "Nu dezvăluim toate detaliile. Un coridor special a fost creat pentru retragerea trupelor, acesta fiind protejat de artilerie", a adăugat Stelmah în cadrul unei întâlniri cu presa.

Luptele au continuat în Debalţeve, în pofida acordului de încetare a focului de la Minsk, care a intrat în vigoare duminică.

Forţele separatiste susţin că au preluat controlul asupra oraşului şi le-au oferit trupelor ucrainene şansa de a se preda şi de a depune armele, o afirmaţie negată de Kiev. Guvernul a recunoscut însă că mai mulţi militari au fost luaţi prizonieri, dar nu a precizat care este numărul lor exact.

Imagini cu oraşul după conflict:
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close