Antena 3 CNN Externe Un om de afaceri spaniol a INTRAT cu maşina în sediul central al partidulul de guvernământ

Un om de afaceri spaniol a INTRAT cu maşina în sediul central al partidulul de guvernământ

Un om de afaceri spaniol a INTRAT cu maşina în sediul central al partidulul de guvernământ
19 Dec 2014   •   12:52

Un om de afaceri falimentar din Spania şi-a condus propria maşină, plină cu butelii de gaz, în sediul central al partidului de guvernământ spaniol din Madrid, Partidul Popular-PP), pe care bărbatul îl consideră vinovat pentru ruinarea activităţilor sale economice.

Daniel Perez Berlanga, de 37 de ani, originar din provincia Teruel, estul Spaniei, a fost imediat arestat.
El este un businessman care şi-a pierdut toate proprietăţile şi consideră că principalul factor de răspundere pentru falimentul lui este partidul aflat la conducerea ţării, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului de la Madrid, citat de Reuters.

După ce autoturismul condus de Berlanga, un Citroën Xantia, s-a izbit cu putere în clădirea PP, poliţia a activat aşa-numitul protocol Circular 50, un plan de acţiune rapidă în cazul unui posibil atac terorist. Scena incidentului a fost izolată, circulaţia de pe străzile adiacente a fost întreruptă şi o staţie de metrou din zonă a fost închisă.

În portbagajul maşinii au fost găsite două butelii de gaz.

În plus, bărbatul a avertizat că are asupra sa 15 kg de exploziv pe bază de nitrat de amoniu şi praf de aluminiu şi trei dispozitive de sincronizare, relatează şi El Pais. Potrivit acestuia, toate bombele urmau să explodeze în 30 de minute.

Analizele ulterioare ale pirotehniştilor au relevat faptul că la bordul maşinii nu existau substanţe explozive, dar au confirmat prezenţa buteliilor cu potenţial inflamabil.

Nimeni nu a fost rănit în acest incident, persoanele aflate la birourile de la parterul clădirii reuşind să se ferească la timp din calea bolidului.

"Unul dintre oamenii de la curăţenie era foarte aproape să fie călcat de maşina care a intrat cu viteză în clădire", a declarat fostul preedintele al PP, Esperanza Aguirre, citat de postul de radio esRadio.
Potrivit acestuia, maşina a spart uşile de intrare şi s-a oprit pe scările din interiorul clădirii.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close