Antena 3 CNN Externe Un orator de Cartea Recordurilor. Senatorul american a suţinut un discurs de 13 ore în Congres

Un orator de Cartea Recordurilor. Senatorul american a suţinut un discurs de 13 ore în Congres

Un orator de Cartea Recordurilor. Senatorul american a suţinut un discurs de 13 ore în Congres
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
07 Mar 2013   •   09:14

Washingtonul a fost mai puţin afectat de furtuna de zăpadă decât de un alt eveniment care a luat Congresul prin surprindere: un discurs de peste 13 ore al senatorului Rand Paul, relatează AFP.

În picioare, în faţa unei săli aproape goale, republicanul a protestat faţă de lipsa de transparenţă a administraţiei Barack Obama în privinţa programului secret de asasinate cu ţintă precisă cu ajutorul avioanelor fără pilot şi eventuala utilizare a acestora pe teritoriul american.

Potrivit regulamentului, oratorii pot păstra cuvântul până la epuizare, chiar dacă ceilalţi 99 de senatori vor să îl întrerupă.

Pentru a-l întrerupe, democraţii trebuie să depună o moţiune care le va permite, după două zile, să organizeze un vot în care vor fi necesare 60 de voturi din totalul de 100.

Miercuri dimineaţă, la ora 11.47 (18.47 ora României) Rand Paul anunţa: "Mă ridica astăzi pentru a începe obstrucţia în privinţa nominalizării lui John Brennan la CIA. Voi vorbi până când nu voi mai putea vorbi".

Unsprezece ore mai târziu, el vorbea în continuare, fără să aibă dreptul să se aşeze.

Maratonul verbal face parte din folclorul senatorial. În 2010, Bernie Sanders a susţinut un discurs de opt ore şi jumătate împotriva scăderii impozitelor.

Deţinătorul recordului este însă Strom Thurmond, care a apărat segregarea rasială timp de 24 de ore şi 18 minute în 1957.



 

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close