Antena 3 CNN Externe Un val POLAR a pus stăpânire peste America. La NY, maşinile s-au blocat pe autostradă, unde zăpada trecea de un metru

Un val POLAR a pus stăpânire peste America. La NY, maşinile s-au blocat pe autostradă, unde zăpada trecea de un metru

Un val POLAR a pus stăpânire peste America. La NY, maşinile s-au blocat pe autostradă, unde zăpada trecea de un metru
de O.P.    |    19 Noi 2014   •   06:38

Iarna şi-a intrat în drepturi mai devreme în Statele Unite ale Americii. Un val de aer polar a cuprins întreaga ţară şi a coborât temperaturile sub limita de îngheţ.

Iar în statul New York ninsoarea şi viscolul au creat o situaţie dramatică: aproape 150 de maşini au rămas blocate pe şosea, în nămeţi de peste un metru.

Ninsorile abundente şi viscolul au paralizat oraşul Buffalo, din statul New York. Localnicii nu-şi amintesc de o furtună de iarnă atât de puternică, mai ales în noiembrie. Autorităţile au mobilizat Garda Naţională în ajutorul călătorilor rămaşi captivi pe o autostradă blocată de troiene.

Meteorologii spun că ninsoarea va continua, iar stratul de zăpadă ar putea ajunge şi la un metru şi 80 de centimetri.

La Chicago a nins mai puţin dar temperatura nu a urcat peste minus şapte grade Celsius, un record negativ absolut pentru această dată. Gerul a avut urmări neobişnuite: apa folosită de pompieri pentru stingerea unor incendii a îngheţat instantaneu, ceea ce a dus la închiderea circulaţiei pe o şosea şi o cale ferată urbană.

Frigul a pus stăpânire pe tot teritoriul Statelor Unite iar în jumătatea de nord a ţării i se alătură şi zăpada. Dar condiţiile vitrege nu i-au descurajat pe câţiva părinţi care şi-au instalat corturile la poarta unei şcoli de elită din Cincinnati, pentru a fi primii care-şi înscriu copiii.

Autorităţile le recomandă cetăţenilor să stea acasă, dacă deplasările nu sunt strict necesare, pentru a lăsa cale liberă ambulanţelor şi plugurilor de curăţat zăpada.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close