Antena 3 CNN Externe Ungaria este gata de a da o mână de ajutor Ucrainei. Vrea să livreze gazul, în cazul în care Rusia închide robinetul

Ungaria este gata de a da o mână de ajutor Ucrainei. Vrea să livreze gazul, în cazul în care Rusia închide robinetul

Ungaria este gata de a da o mână de ajutor Ucrainei. Vrea să livreze gazul, în cazul în care Rusia închide robinetul
de O.P.    |    11 Apr 2014   •   07:27

Ungaria este gata să livreze gaze naturale Ucrainei vecine și condițiile tehnice de pornire a fluxului necesar în conductă sunt îndeplinite, a anunțat joi ministrul ungar de externe Janos Martonyi, după o întâlnire cu ministrul adjunct de externe ucrainean, informează agenția Reuters. Ungaria primește cea mai mare parte din aprovizionarea cu gaz din Rusia, prin intermediul unei conducte din Ucraina.
   
Agenția națională de presă MTI l-a citat de asemenea pe Martonyi, care s-a întâlnit cu adjunctul ministrului de externe Danilo Lubkivski la Budapesta, declarând că Ungaria sprijină ferm unitatea teritorială a Ucrainei și consideră anexarea Crimeii de către Rusia nelegitimă.
   
Operatorul rețelei de conducte de gaze FGSZ Zrt a anunțat mai devreme, joi, într-un răspuns la a întrebare prin email pusă de Reuters, că Ungaria ar putea livra 16,8 milioane metri cubi de gaze pe zi Ucrainei.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close