Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Anunţ important pentru românii din Marea Britanie. Ce li se pregăteşte imigranţilor din Uniunea Europeană, după Brexit

Anunţ important pentru românii din Marea Britanie. Ce li se pregăteşte imigranţilor din Uniunea Europeană, după Brexit

Anunţ important pentru românii din Marea Britanie. Ce li se pregăteşte imigranţilor din Uniunea Europeană, după Brexit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    22 Sep 2017   •   20:14

Premierul britanic Theresa May a subliniat vineri, într-un discurs pe tema Brexitului, susţinut la Florenţa, că Marea Britanie va continua să contribuie la bugetul Uniunii Europene până în anul 2020 şi că doreşte o perioadă de tranziţie de doi ani în procesul de ieşire din blocul comunitar, perioadă în care imigranţii comunitari vor putea să rămână şi să muncească în Marea Britanie, însă va exista un sistem de înregistrare a lor ca etapă premergătoare a unui nou regim privind imigraţia, informează agenţiile internaţionale de presă.

„Oamenii, mediul de afaceri şi serviciile publice ar beneficia astfel de o perioadă de adaptare pentru schimbările în relaţiile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană”, a explicat Theresa May.

Referitor la problema imigranţilor comunitari, Theresa May a asigurat că pe parcursul respectivei perioade de tranziţie - dacă UE va accepta o asemenea perioadă - aceştia „vor putea în continuare să vină, să trăiască şi să muncească în Marea Britanie, dar va fi un sistem de înregistrare, o pregătire esenţială pentru noul regim” privind imigraţia, despre care însă nu a oferit detalii. Totuşi, ea a spus, adresându-se imigranţilor comunitari: „Dorim să rămâneţi (...) Vă apreciem”.
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close