Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană România, pe locul II în UE privind fraudele din domeniul cheltuirii fondurilor europene. Italia ne mai întrece

România, pe locul II în UE privind fraudele din domeniul cheltuirii fondurilor europene. Italia ne mai întrece

România, pe locul II în UE privind fraudele din domeniul cheltuirii fondurilor europene. Italia ne mai întrece
de O.P.    |    21 Iul 2014   •   06:38

România ocupă locul al doilea în Uniunea Europeană, din punct de vedere al numărului de fraude raportate în domeniul cheltuirii fondurilor europene.

În clasamentul pe anul 2013 suntem depăşiţi doar de Italia.

109 fraude  în ceea ce priveşte cheltuirea banilor europeni a raportat tara noastra in 2013. Ceea ce inseamna ca  36,5 milioane de euro nu au fost folosite conform proiectelor.  

Italia, care ocupa primul loc, a identificat 302 fraude care au dus la  cheltuirea a 68,4 milioane de euro.
Pe locul al treilea  se găseşte Bulgaria, care a raportat 97 de nereguli considerate drept fraude, vizând fonduri totale de 9,3 milioane de euro.

La nivelul Uniunii Europene, între 2009 şi 2013, numărul neregulilor în cheltuirea fondurilor europene a crescut cu 22%, în timp ce valoarea fondurilor afectate de fraudă s-a majorat cu 48%, arată raportul PIF.

Totuşi, fraudele vizând bugetul UE care au fost identificate de autorităţile naţionale au scăzut considerabil în 2013 faţă de 2012. În ceea ce priveşte cheltuielile, anul trecut au fost afectate de fraudă 248 de milioane de euro din fondurile UE, cu 21% mai puţin, faţă de anul 2012.

×
Subiecte în articol: fraude fonduri europene
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close