Antena 3 CNN Externe Unul dintre asasinii militarului ucis în Marea Britanie a mărturisit că „adoră Al-Qaida”

Unul dintre asasinii militarului ucis în Marea Britanie a mărturisit că „adoră Al-Qaida”

Unul dintre asasinii militarului ucis în Marea Britanie a mărturisit că „adoră Al-Qaida”
de M.T.    |    10 Dec 2013   •   23:09

Unul din cei doi bărbaţi acuzaţi de uciderea militarului britanic Lee Rigby a mărturisit, luni, în faţa tribunalului din Marea Britanie, că „adoră Al-Qaida” şi că îi consideră „fraţi" pe membrii reţelei teroriste, informează AFP, citată de Mediafax.

„Îi consider pe cei din Al-Qaida mujahedini. Îi ador. Sunt fraţii mei. Nu i-am cunoscut niciodată, dar îi consider fraţii mei islamişti”, a declarat Michael Adebolajo.

De asemenea, britanicul de origine nigeriană a mai spus în faţa tribunalului că „mujahedinii sunt armata lui Allah”.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani, care s-a convertit la islam după ce a fost educat în spiritul religiei creştine, a precizat că a devenit mujahedin în 2002 sau în 2003.

„Când eram copil nu m-am gândit niciodată că aş putea săvârşi omucidere. Nu este genul de lucruri la care se gîndeşte un adolescent, dar, în momentul în care am devenit mujahedin, am realizat că aş putea ucide un soldat. Religia mea înseamnă totul pentru mine”, a adăugat Adebolajo.

Inculpatul a menţionat că împreună cu complicele său, Michael Adebowale, tot britanic de origine nigeriană, în vârstă de 22 de ani, s-a rugat lui Allah să poată ataca un soldat şi nu un civil.

„În ziua în care am săvârşit crima m-am rugat lui Allah să pot ataca un soldat, doar un soldat”, a afirmat Michael Adebolajo, care şi-a justificat fapta printr-un singur motiv: „Eu sunt un soldat, un soldat al lui Allah şi realizez că oamenii nu pot să înţeleagă, dar noi suntem soldaţi mujahedini în faţa lui Allah. Fac doar ceea ce porunceşte Allah”.  

Cei doi inculpaţi, Michael Adebolajo şi Michael Adebowale, recunosc asasinarea militarului Lee Rigby, pe 22 mai, dar nu se consideră vinovaţi pentru acest act.

Printr-o înregistrare video făcută imediat după asasinare, primul suspect a declarat că a vrut să-i răzbune pe „musulmanii ucişi de soldaţii britanici”.

×
Subiecte în articol: al-Qaida tribunal Marea Britanie
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close