Antena 3 CNN Externe Uraganul Irma tocmai a lovit Miami. Imaginile momentului - VIDEO

Uraganul Irma tocmai a lovit Miami. Imaginile momentului - VIDEO

Uraganul Irma tocmai a lovit Miami. Imaginile momentului - VIDEO
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    10 Sep 2017   •   08:12

UPDATE 15.00 - Forţa vânturilor şi ploile intense provocate de uraganul Irma au început să facă ravagii la Miami unde numeroase străzi au fost inundate şi au căzut mai mulţi copaci, relatează duminică EFE.

Deşi ochiul uraganului, de categoria 4, se află la 50 de km sud-est de Key West, în sudul SUA, şi la 250 km de Miami, oraşul a fost afectat încă de dimineaţă de rafale de vânt şi de ploi abundente.

În Miami Beach, popularul bulevard Collins Avenue a fost acoperit de ape şi se teme ca situaţia să se agraveze când ochiul uraganului se va apropia şi va afecta numeroase zone de coastă.

UPDATE - Uraganul Irma lovește Florida.

6,3 milioane de oameni au primit ordin de evacuare.

Uraganul va avea intensitate maximă la ora 14.00, ora României.

Știrea inițială:

După ce a provocat numeroase distrugeri în centrul şi estul Cubei, uraganul Irma, cu rafalele sale de vânt de peste 200 km/h, a început sâmbătă seară să se îndrepte spre Florida, conform autorităţilor cubaneze, citate de AFP.

Începând de la ora locală 18.00 (22.00 GMT), ochiul uraganului, localizat la mai puţin de 100 km nord de staţiunea Varadero, a luat direcţia nord-vest şi a început să se îndepărteze de coastele cubaneze, a anunţat meteorologul cubanez Jose Rubeira la televiziunea de stat, confirmând ultimul raport al Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA.

Spre ora 00.00 (04.00 GMT), ochiul uraganului Irma ar urma să se afle în mijlocul strâmtorii Florida iar acesta ar putea lovi coastele Floridei în jurul orei 06.00 (10,00 GMT) duminică, a adăugat el.



Până duminică după-amiaza, Havana şi provinciile vecine Mayabeque şi Artemisa, din vestul ţării, ar urma să suporte în continuare efectele Irma, cu o puternică hulă şi valuri de până la opt metri.

Apărarea civilă a plasat cele trei provincii în starea de alarmă, nivelul maxim al dispozitivului de alertă cubanez.

Irma, acum de categorie 3, este primul uragan de o asemenea forţă al cărui ochi a lovit direct insula din 1932. Potrivit autorităţilor cubaneze, el a "afectat grav" provinciile centrale Camagüey şi Ciego de Avila în ultimele 24 de ore, şi în special şirul de insuliţe turistice ale acestora ("cayos"), de-a lungul litoralului, care rămâneau rupte de lume sâmbătă seara.

×
Subiecte în articol: Cuba uragan Florida vant
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close