Antena 3 CNN Externe Vehicule consulare americane, ATACATE cu pietre de colonişti israelieni, în Cisiordania

Vehicule consulare americane, ATACATE cu pietre de colonişti israelieni, în Cisiordania

Vehicule consulare americane, ATACATE cu pietre de colonişti israelieni, în Cisiordania
Sursa foto: Foto:jewishpress.com
02 Ian 2015   •   18:34

Colonişti israelieni au atacat cu pietre, vineri, vehicule ale Consulatului Statelor Unite din Ierusalimul de Est venite într-un sat din Cisiordania la solicitarea palestinienilor, izbucnind şi altercaţii cu agenţi ai funcţionarilor americani, potrivit site-ului israelian Ynetnews.
   
Funcţionari ai Consulatului SUA din Ierusalimul de Est au sosit vineri în satul Turmus Ayya din Cisiordania, la solicitarea localnicilor palestinieni, care au sesizat un incident în care mii de răsaduri de măslini au fost distruse într-un atac atribuit coloniştilor evrei.
   
Însă, la sosirea convoiului diplomatic american, israelieni din colonia Adei Ad au atacat cu pietre vehiculele. Unii colonişti au fost implicaţi în altercaţii cu agenţii de securitate americani, care au scos arme de foc pentru a se apăra. Nu au fost trase focuri de armă.
   
Coloniştii israelieni susţin că funcţionarii consulari trebuiau să solicite autorizaţie de acces din partea autorităţilor israeliene.
   
Funcţionarii americani au fost chemaţi de palestinieni pentru a ancheta un atac comis la o fermă din apropierea satului Turmus Ayya (Cisiordania), unde mii de răsaduri de măslini ale palestinienilor au fost distruse. Palestinienii atribuie sabotajul coloniştilor evrei, pe fondul disputelor teritoriale.
   

×
Subiecte în articol: Cisiordania
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close