Antena 3 CNN Externe Victorie pentru poliţiştii din Mexic. Unul din liderii cartelurilor de droguri, capturat

Victorie pentru poliţiştii din Mexic. Unul din liderii cartelurilor de droguri, capturat

Victorie pentru poliţiştii din Mexic. Unul din liderii cartelurilor de droguri, capturat
de O.P.    |    05 Mar 2015   •   08:17

Poliţia şi militarii mexicani l-au capturat miercuri pe Omar Trevino Morales, cunoscutul lider al unuia dintre cele mai nemiloase carteluri de droguri din Mexic, Los Zetas, a anunţat un oficial federal, citat de Associated Press. 

Oficialul citat a declarat că bărbatul, cunoscut ca Z-42 a fost arestat miercuri dimineaţa într-un raid efectuat în San Pedro Garza Garcia, o suburbie bogată a oraşului Monterrey, situat în nordul Mexicului.

Guvernul mexican a oferit o recompensă de 30 de milioane de pesos (două milioane de dolari) pentru capturarea lui Morales, pentru acuzaţii legate de arme şi crimă organziată. Agenţia americană antidrog (DEA) a oferit o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea sa, afirmând că acesta este căutat pentru acuzaţii legate de trafic de droguri.

Suspectul este fratele lui Miguel Angel Trevino Morales, descris drept cel mai însetat de sânge lider al cartelului, arestat în iulie 2013. Omar a preluat cel mai probabil conducerea Zetas - o bandă formată iniţial din dezertori dintr-o unitate de elită a armatei - după arestarea fratelui său, în 2013.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close