Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: Nimeni nu va reuşi să învingă Rusia din punct de vedere militar

Vladimir Putin: Nimeni nu va reuşi să învingă Rusia din punct de vedere militar

Vladimir Putin: Nimeni nu va reuşi să învingă Rusia din punct de vedere militar
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
04 Dec 2014   •   12:55
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în discursul său anual legat de starea naţiunii, că planurile SUA de a ridica sisteme antirachetă în Europa reprezintă o ameninţare la adresa Rusiei şi că va continua să dezvolte relaţii de durată cu state "non-occidentale". 
 
Într-un discurs patriotic şi chiar sfidător, preşedintele Rusiei a explicat că nu va schimba cursul ţării, în ciuda ameninţărilor de izolare diplomatică şi a acuzat Vestul de "cinism" în contextul crizei din Ucraina. 
 
Aparent făcând referire la sancţiunile iniţiate de SUA, Putin a explicat că Rusia îşi va urma agenda proprie, chiar dacă "anumite state caută să ridice o nouă Cortină de Fier" în jurul Rusiei. 
 
Acesta a adăugat că Rusia nu va renunţa la relaţiile cu SUA şi cu Europa, dar va căuta să construiască relaţii noi, cu America de Sud, Asia şi Orientul Mijlociu. 
 
"Cu cât ne retragem mai mult şi încercăm să ne justificăm, cu atât devin oponenţii noştri mai agresivi şi cinici. Nimeni nu va reuşi să învingă Rusia din punct de vedere militar", a explicat Putin, conform NBC News.
 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia militar
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close