Antena 3 CNN Externe X Files New York. FBI investighează apariţia unei drone neidentificate deasupra aeroportului JFK

X Files New York. FBI investighează apariţia unei drone neidentificate deasupra aeroportului JFK

X Files New York. FBI investighează apariţia unei drone neidentificate deasupra aeroportului JFK
06 Mar 2013   •   16:42

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a comunicat, miercuri dimineaţă, că anchetează apariţia unui obiect zburător neidentificat, în preajma celui mai mare aeroport din New York.

Un pilot al companiei Alitalia a reclamat, ieri, imediat după aterizarea pe aeroportul internaţional John F. Kennedy, că a observat un obiect zburător negru, asemănător unei drone.

Comandantul zborului 608 susţine că a observat obiectul, cu o lungime de aproape un metru şi dotat cu patru elice propulsoare, la o altitudine de 500 de metri faţă de sol.

Conform reglementărilor Administraţiei Aviatice Federale, nici un obiect nu poate zbura mai sus de 100 de metri, fără a avea o autorizaţie prealabilă.

"FBI cere ajutorul tuturor persoanelor care cunosc provenienţa acestui obiect. Noi credem că este vorba despre o dronă domestică, ghidată de un amator, care probabil a pierdut controlul acesteia. Chiar dacă este aşa, îl rugăm pe acesta să ne contacteze. Principala noastră îngrijorare este cea referitoare la siguranţa avioanelor şi a pasagerilor", a spus reporterilor agentul special, John Giacalone, cel pe care Biroul din New York l-a desemnat să se ocupe de acest caz bizar.

×
Subiecte în articol: New York drona
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close