Antena 3 CNN High Tech Apple costă mai mult decât Grecia, Austria sau comerţul ilegal de droguri la nivel mondial

Apple costă mai mult decât Grecia, Austria sau comerţul ilegal de droguri la nivel mondial

Apple costă mai mult decât Grecia, Austria sau comerţul ilegal de droguri la nivel mondial
Sursa foto: Foto: saypeople.com
20 Ian 2012   •   18:25

Compania Apple continuă să crească la capitolul popularitate şi evident, la capitolul câştiguri. Potrivit Mediafax, producătorul iPhone şi iPad a atins joi un nou record pe bursa din Statele Unite, ajungând la 400 miliarde de dolari. Astfel, valoarea de piaţă a companiei depăşeşte PIB-ul Greciei, costurile Războiului Civil din SUA, Marelui Zid Chinezesc, programului spaţial Apollo sau comerţul ilegal cu droguri la nivel mondial.
   
Cu o capitalizare de 398 miliarde de dolari, Apple valorează mai mult decât PIB-ul Greciei, Austriei, Argentinei sau Africii de Sud, informează CNN. Programul spaţial Apollo, prin care Statele Unite au trimis un om pe lună, a fost una dintre cele mai cunoscute competiţii între SUA şi Rusia în timpul Războiului Rece. Costul final a fost de 145-170 miliarde de dolari, de peste două ori mai mic decât valoarea Apple.
   
Compania este mai scumpă de cel puţin zece ori comparativ cu valoarea însumată a tuturor echipelor din campionatul de fotbal american, de numai 33 miliarde de dolari. Valoarea Apple depăşeşte de aproape trei ori încasările din retailul de îmbrăcăminte din SUA, cu venituri de circa 150 de miliarde de dolari pe an.
   
Potrivit blogului ThingsAppleIsWorthMoreThan, producătorul IPhone şi iPad valorează chiar mai mult decât comerţul ilegal cu droguri la nivel mondial, estimat la circa 321 miliarde de dolari.
   
Compania a reuşit să fie chiar mai mare decât costul obezităţii din SUA, estimat la 300 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Apple iphone iPad SUA
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close