Antena 3 CNN High Tech Atac cibernetic de proporții asupra serverelor pentru internet din Turcia

Atac cibernetic de proporții asupra serverelor pentru internet din Turcia

Atac cibernetic de proporții asupra serverelor pentru internet din Turcia
25 Dec 2015   •   11:11

Serverele pentru internet din Turcia sunt de luni ținta unui amplu atac cibernetic care a provocat încetinirea semnificativă a serviciilor bancare, a anunțat vineri o sursă apropiată guvernului turc, transmite Agerpres.

Organizația neguvernamentală Nic.tr, care administrează adresele site-urilor de internet care folosesc numele de domeniu ".tr", care înglobează ministerele, armata, băncile și numeroase site-uri comerciale, a anunțat într-un comunicat postat pe site-ul său de internet că ofensiva provine dinspre "surse organizate" din afara Turciei.

Ministrul transporturilor și al comunicațiilor Binali Yildirim, citat de mass media turce, a calificat situația drept îngrijorătoare și a cerut întărirea măsurilor de securitate care, în opinia sa, s-au dovedit insuficiente.

Unele mass media turce cred că acest atac ar putea proveni din Rusia, Moscova și Ankara trecând printr-o gravă criză diplomatică după ce un bombardier rus a fost doborât de avioanele de vânătoare ale armatei turce la granița cu Siria, la 24 noiembrie.

Potrivit presei turce, și hackerii Anonymous au declanșat un război informatic împotriva Turciei și au anunțat că vor continua să atace sistemele informatice ale acestei țări din cauza "susținerii de către Turcia a grupării Statul Islamic". Într-un comunicat, hackerii Anonymous au scris: "Turcia sprijină Daesh, cumpărând petrol și adăpostind combatanți (...) Dacă nu încetați să mai sprijiniți Daesh, vom continua să comitem atacuri cibernetice împotriva Turciei".

Pe de altă parte, experții au declarat că deocamdată nu se știe cine se află la originea acestui atac informatic de proporții.

×
Subiecte în articol: atac cibernetic turcia
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close