Antena 3 CNN High Tech Concluziile summitului e-G8: Internetul pune bazele unei noi Revoluţii Industriale

Concluziile summitului e-G8: Internetul pune bazele unei noi Revoluţii Industriale

Concluziile summitului e-G8: Internetul pune bazele unei noi Revoluţii Industriale
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
26 Mai 2011   •   12:19
Cei mai importanţi lideri din domeniul internetului s-au întâlnit în cadrul Forumului e-G8, care a avut loc săptămâna aceasta în Franţa. Personalităţi precum Eric Shmidt (CEO-ul Google), Mark Zuckerberg (fondatorul Facebook), Jeffrey P. Bezos (fondatorul Amazon.com) şi Rupert Murdoch (preşedintele News Corp.) au discutat despre impactul impresionat pe care îl are internetul asupra economiei mondiale. Conferinţa G8 a fost organizată de preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

Forumul G8 a fost dominat de o temă de actualitate: impactul impresionant pe care internetul îl are asupra economiei. Potrivit unui studiu prezentat de digitaltrends.com şi realizat de McKinsey Global Institute, internetul a contribuit la creşterea cu 20% a PIB-ului în cele 13 state analizate. Nici la nivel economiei globale, contribuţia internetului nu a fost de neglijat: a ajutat la creşterea cu 2,9% a PIB-ului.

Acelaşi studiu arată că internetul are, la nivel economic, o importanţă mai mare decât ramuri consacrate ale economiei, precum agricultura sau mineritul.

Aproximativ două miliarde de oameni utilizează în prezent internetul. Datorită automatizării, internetul a determinat desfinţarea unor locuri de muncă. Cu toate acestea, numărul locurilor de muncă create cu ajutorul internetul este de 2,4 mai mare decat numarul job-urilor desfiinţate.


La nivel global, SUA generează cele mai mari venituri (30 %), în timp ce în China şi India importanţa internetului a crescut enorm în ultima perioadă.
 

 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close