Antena 3 CNN High Tech Google inchide unul dintre cele mai populare servicii

Google inchide unul dintre cele mai populare servicii

Google inchide unul dintre cele mai populare servicii
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Feb 2016   •   23:27

Google a inceput "curatenia". Gigantul din tech a anuntat ca va inchide Picasa, serviciul de depozitare a fotografiilor. Google a spus ca va inchide Picasa in mai multe faze - in luna martie, aplicatia de desktop pentru serviciu va disparea iar apoi, doua luni mai tarziu, in mai, albumele Picasa de pe web nu vor mai fi accesibile si nu vor mai putea fi editate de catre utilizatori, scrie yoda.ro.

Intr-o postare de pe blog, Google a spus: "Dupa multe dezbateri si analize, am decis sa retragem Picas in urmatoarele luni pentru a ne concentra in totalitate pe un singur serviciu de foto, Google Photos. Credem ca putem crea o experienta mult mai buna concentrandu-ne pe un singur serviciu care ofera o functionalitate mai buna pe desktop si mobil, decat sa ne impartim eforturile in 2 produse diferite".

Utilizatorii sunt directionati catre Google Photos ca o alternativa mai buna la Picasa. Echipa Picasa spune ca cel mai simplu mod de a acces fotografii deja aflate pe Picase este "sa intri in Google Photos si toate pozele si clipurile vor fi deja acolo".

Google a cumparat Picasa in 2004 pentru a concura cu Yahoo si Microsoft. Cum Google investeste masiv si in inteligenta artificiala si in realitate virtuala, Google Photos poate deveni o unelta pe care sa o foloseasca in combinatie cu acestea: "Google Photos este un produs mai nou si mai inteligent care ofera o platforma mai buna pentru noi pentru a construi experienta incredibile si functii pentru utilizatori in viitor".

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close