Antena 3 CNN High Tech iPhone 5, toate zvonurile și pronosticurile înainte de lansarea oficială

iPhone 5, toate zvonurile și pronosticurile înainte de lansarea oficială

iPhone 5, toate zvonurile și pronosticurile înainte de lansarea oficială
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de N.B.    |    12 Sep 2012   •   16:01

Apple va capta din nou atenția lumii, miercuri seară, cu cel mai așteptat eveniment al anului de pe piața electronică și prezentarea pe care o așteaptă milioane de fani, lansarea noului iPhone 5.

Fie este din cauza percepției lipsei de noutăți în versiunea iPhone 4S față de iPhone 4, fie din cauza zvonurilor și speculațiilor cu privire la noul telefon Apple, iPhone 5 este unul dintre cele mai așteptate dispozitive ale anului.

Analiștii consideră, judecând după semnele că mulți dintre utilizatorii de iPhone doresc să cumpere noul telefon, că iPhone 5 va vinde 5 milioane de exemplare în primul weekend de lansare și va ajunge la 10 milioane de bucăți vândute în mai puțin de o săptămână, relatează DigitalSpy.

În urma speculațiilor, prognozelor și informațiilor scurse din interiorul companiei, iată câteva dintre elementele care ar putea fi prezentate la evenimentul Apple de la San Fracnisco:

1. iPhone 5 - pe invitația transmisă presei era scris „Aproape că a sosit”, cifra 12, pentru dată și o umbră a cifrei 5, indicând lansarea noului telefon.

- Telefonul va avea un design similar cu iPhone 4s, dar va fi mai lung și mai subțire.

- Se estimează că noul iPhone va avea o înălțime de 4 inch (spre deosebire de maximul de 3,5 inch de la variantele anterioare). Ecranul mai mare va oferi o experiență mai bună pentru vizualizarea elementelor grafice în format 16:9, va avea mai mult spațiu pentru mai multe informații în poziție verticală și va optimiza navigarea pe Internet sau vizualizarea fotografiilor. În ciuda acestor modificări, iPhone va rămâne mai mic decât majoritatea competitorilor săi. Conform unor analiști, această reorientare către 16:9 ar putea revoluționa piața pentru video și TV on-line și modul de vizionare din cadrul acesteia.

- La interior, noul iPhone ar putea avea același procesor care apare și la noul iPad, A5X dual-core, care va face utilizarea mult mai rapidă, va permite video streaming și încărcare grafică mult mai bună, veste bună pentru cei care doresc să joace ceva mai complex pe iPhone.

- Conectorul USB este anticipat să se schimbe, conform mai multor specialiști din zona IT, noul iPhone va înlocui vechiul sistem de 30 de pini, prezent la dispozitivele Apple încă din 2003, când a apărut a treia generație de iPod, cu un sistem pe 19 pini. Un site din Franța a publicat presupuse imagini cu noul conector și, spre surpriza tuturor, acesta era realizat doar cu nouă pini.

- Cameră mai bună și viața bateriei mult mai lungă. Apple ar putea să rămână la camera de 8 megapixeli de la iPhone 4, cu câteva îmbunătățiri de soft, pentru partea posterioară, dar în mod cert va instala ceva nou pentru camera de partea ecranului. Spațiul în plus de care ar dispune iPhone 5 ar putea însemna și mult așteptatele îmbunătățiri pentru baterie.

- Nano-SIM. Apple s-a luptat îndelung pentru a obține aprobarea de la Uniunea Europeană pentru noile cartele, cu 40% mai mici decât SIM-urile obișnuite, care ocupă spațiu vital în interiorul telefonului.

- Tehnologia 4G LTE. Apple s-a confruntat cu destul de multe critici după ce a lansat iPad-ul cu tehnologie 4G în Marea Britanie, unde infrastructura nu este suficient de rărspândită pentru această nouă tehnologie. Totuși, este de așteptat ca noul iPhone să fie dotat cu această capacitate de conectare la rețeaua mobilă, fiind de aproximativ 4 ori mai rapidă decât actualul 3G.

- Chipul NFC. Mai multe fotografii apărute pe Internet au fost analizate de fani și specialiști, care au tras concluzia din componentele care apăreau în imagini, că iPhone 5 va fi dotat cu un chip NFC, care permite plata la cititoarele de card-uri bancare.

- Securitate cu amprente. Apple a cumpărat în mare grabă AuthenTec, o companie care dezvoltă tehnologie de recunoaștere a amprentelor pentru dispozitivele mobile. Tranzacția a condus la speculații că tehnologia recunoașterii amprentelor ar putea să apară pe noul iPhone.

2. Pe lângă schimbările specifice noului telefon, Apple ar putea prezenta la evenimentul de la San Francisco și o serie de alte elemente, care se leagă de iPhone 5, dar au implicații și pentru restul produselor:

- Căști noi. Unul dintre marile minusuri ale tuturor dispozitivelor Apple este reprezentat de căștile cu care sunt doate. Conform unui site vietnamez, care a postat imagini cu presupusele căști, noul design al acestora va fi mai aproape de „dopurile de urechi”, unul dintre cele mai populare moddele de căști de pe piața actuală.

- Este speculat că Apple va îmbunătăți și serviciul de AirPlay, care permite dispozitivelor cu iOS (iPod Touch, iPad, iPhone) să transmită conținut wireless sitemelor compatibile.

- iOS 6. Este noua variantă a sistemului de operare, va fi prezent cu siguranță pe iPhone 5 la lansare și vine cu o serie de modificări și îmbunătățiri. Printre cele mai importante sunt cele aduse lui Siri, serviciul de comandă vocală, integrarea aplicațiilor pentru rețelele sociale, renunțarea la Google Maps și introducerea prorpiului sistem de hărți și renunțarea aplicației preinstalate YouTube.

- iPad Mini. Reprezentanții Apple ar putea confirma sau infirma zvonurile conform cărora se pregătesc să lanseze o nouă tabletă de 7,85 inch, pentru a concura cu Kindle Fire HD de la Amazon sau Google Nexus 7.

- Reînnoirea iPod-urilor. Gadgeturile pentru muzică și nu numai de la Apple au cam căzut într-un con de umbră după ce nu au venit cu noutăți anul trecut. Se speculează ca va fi lansată o nouă generație de iPod Touch, cu ecran de 4 inch, asemenea iPhone-ului, cu procesor A5 și ecran Retina.

Dacă Apple va confirma zvonurile și va lansa noul iPhone miercuri seară, pre-comenzile pentru telefon ar putea începe chiar după eveniment. Compania din Cupertino, California a obișnuit clienții cu lansările vineri, pentru a avea un întreg weekend de vânzări după lansare, fiind posibil ca noul produs să ajungă pe piață pe 21 septembrie.

×
Subiecte în articol: iphone 5 Apple design usb ipod
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close