Antena 3 CNN High Tech Sony anunţă un sistem de alimentare wireless bazat pe rezonanţă magnetică (FOTO)

Sony anunţă un sistem de alimentare wireless bazat pe rezonanţă magnetică (FOTO)

Sony anunţă un sistem de alimentare wireless bazat pe rezonanţă magnetică (FOTO)
05 Oct 2009   •   13:09

Sony Corporation a anunţat un sistem de alimentare wireless datorită căruia produsele electronice, precum televizoarele, nu mai au nevoie de cabluri. Cu ajutorul acestui sistem, pot fi transferaţi până la 60 de waţi de energie electrică, pe o distanţă de 50 cm (cu o eficienţă de 80% şi aproximativ 60%, incluzând redresorul).


Acest nou sistem de alimentare integrează o tehnologie de alimentare cu energie electrică, fără contact, bazată pe rezonanţa magnetică. Cu ajutorul rezonanţei magnetice, energia electromagnetică este transferată numai către dispozitivele cu aceleaşi frecvenţe de rezonanţă precum sursa de energie, pentru ca alimentarea să fie eficientă, chiar şi când dispozitivele nu sunt aşezate în poziţia optimă pentru transfer. Mai mult, chiar şi în prezenţa obiectelor metalice între transmiţător şi receptor, nu există riscul apariţiei inducţiei termice.

O dată cu creşterea numărului de produse de reţea utilizate, numărul cablurilor sporeşte, de asemenea. În timp ce cablurile de date sunt rapid înlocuite de sistemele de comunicaţii wireless, precum Wi-Fi, cererea pentru sistemele de alimentare wireless este şi ea în evoluţie. Sony a anunţat că îşi va concentra eforturile pe dezvoltarea tehnologiilor menite să satisfacă nevoile utilizatorilor în zona alimentării wireless, pentru o mai mare gamă de produse, distanţe şi niveluri de energie.

Principalele caracteristici ale sistemului



1. Redresor de mare viteză pentru eficenţă de alimentare sporită

Acesta minimizează pierderea de energie în timpul alimentării, de la transmiţător la receptor şi permite produselor precum televizoare sau PC-uri portabile să fie alimentate wireless.





2. Distanţa de transfer poate fi extinsă cu ajutorul unităţilor de extensie pasive

Unităţile de extensie pasive, poziţionate între transmiţător şi unităţile de receptare permit distanţei de transfer să fie mărite, fără diminuarea eficienţei. Conform experimentelor în care au fost utilizate numai componente, distanţa de transfer poate fi mărită de la 50cm la 80cm.



Deşi, în general, pentru alimentarea cu energie pe distanţe mari, este necesară existenţa unor transmiţătoare şi receptoare de mari dimensiuni, unităţile de extensie pasive pot fi utilizate pentru schimbul de energie între transmiţătoare şi receptoare de mici dimensiuni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close