Antena 3 CNN High Tech "Spionează guverne şi companii". Virusul care a circulat nedetectat timp de peste o jumătate de deceniu

"Spionează guverne şi companii". Virusul care a circulat nedetectat timp de peste o jumătate de deceniu

"Spionează guverne şi companii". Virusul care a circulat nedetectat timp de peste o jumătate de deceniu
de M.C.    |    24 Noi 2014   •   07:17

Un program de tip malware, care este folosit din 2008 pentru a spiona guverne, companii şi indivizi, a fost descoperit de Symantec, scrie CNET.

Producătorul a diverse programe de securitate, printre care şi cunoscutul Norton AntiVirus, spune că Regin foloseşte mai multe procedee prin care se face "invizibil", fiind nevoie de resurse masive pentru a-l depista. Symantec sugerează că un program de o asemenea complexitate este opera unei ţări, fără a spune care şi că gradul de risc pe care îl prezintă este unul maxim.

Symantec afirmă într-un comunicat de presă că Regin este customizabil într-un grad foarte înalt, ceea ce îi permite o vastă plajă de operaţiuni, incluzând furt de parole şi date, monitorizarea traficului de reţea şi analiza emailurilor şi că ar fi putut fi folosit "timp de câtiva ani în operaţiuni de spionaj".

Printre ţările afectate de acest malware se numără Rusia şi Arabia Saudită, Irlanda, Mexic, sau India.

Compania spune că Regin aminteşte de Stuxnet, un virus descoperit într-un atac asupra unei fabrici de îmbogăţire a uraniului, din Iran, în 2010, dar şi de Duqu, care are un cod identic cu Stuxnet.

×
Subiecte în articol: virus malware
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close