Antena 3 CNN Life Oameni "Avem un mesaj dintr-o altă lume, necunoscută şi îndepărtată"

"Avem un mesaj dintr-o altă lume, necunoscută şi îndepărtată"

"Avem un mesaj dintr-o altă lume, necunoscută şi îndepărtată"
Sursa foto: Foto: Tesla Society
06 Sep 2012   •   11:55

În vara anului 1899, în timp ce stătea singur în laboratorul său din Colorado Springs, Nikola Tesla a observat o serie de semnale ritmice neobişnuite. Omul de ştiinţă tocmai descoperise semnalele radio cosmice, pe care le-a interpretat ca fiind o încercare de comunicare a formelor de viaţă inteligente de pe alte planete.

Ulterior, Tesla a descris experienţa în felul următor: Am avut sentimentul că am fost primul om care a auzit salutările unei planete către alta”.

În anul care a urmat, Tesla a fost rugat de Crucea Roşie să prezică cele mai mari posibile realizări ale omului în secolul care urma.

Scrisoarea de mai jos a fost răspunsul omului de ştiinţă:

Către Crucea Roşie Americană, New York

"Retrospectiva este glorioasă, perspectiva e inspiraţie. Multe pot fi spuse despre ambele. Dar o idee îmi domină mintea. Asta – celor care sunteţi cei mai buni, cei mai dragi – este pentru cauza voastră nobilă.

Am observat acţiuni electrice, care păreau că nu pot fi explicate. Oricât de îndepărtate şi nesigure erau, ele mi-au oferit convingerea puternică şi ştiinţa că toate fiinţele umane de pe Glob, formând un tot, îşi vor întoarce privirile către bolta cerească, cu un sentiment de iubire şi respect, încântaţi de vestea extraordinară: Fraţilor! Avem un mesaj dintr-o altă lume, necunoscută şi îndepărtată. Mesajul spune: unu...doi...trei...”

Crăciun 1900

Nikola Testa”



Sursa: Testa Society
 

×
Subiecte în articol: electricitate Crucea Rosie
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close