Antena 3 CNN Actualitate Cultură Caricaturile controversate ale profetului Mahomed, republicate într-o carte

Caricaturile controversate ale profetului Mahomed, republicate într-o carte

Caricaturile controversate ale profetului Mahomed, republicate într-o carte
Sursa foto: Foto: John McConnico pentru NY Times
26 Aug 2010   •   18:36

Flemming Rose, redactorul de la departamentul de cultură al cotidianului danez Jyllands-Posten, a anunţat joi că va publica din nou caricaturile controversate ale profetului Mahomed, de această dată într-o carte, relatează AFP. Flemming Rose a publicat, în 2005, 12 astfel de caricaturi ale profetului Mahomed.

Cartea de 499 de pagini, denumită "Tavshedens tyranni" (Tirania tăcerii), va fi lansată pe 30 septembrie, dată care marchează a cincea aniversare de la apariţia desenelor satirice, care au condus la proteste violente ale musulmanilor faţă de Danemarca.

Scriitorul a declarat pentru ziarul Politiken că nu intenţionează să provoace noi controverse ci doar ?să relateze povestea celor 12 desene pentru a le aşeza într-un context cu privire la imaginile considerate ofensatoare?.

?Sunt sigur că multe persoane nu ştiu care este părerea mea despre aceste desene. Doresc să mă explic, şi pentru asta pot folosi doar cuvintele?, a spus Rose.

Fleming Rose a fost ameninţat de mai multe ori cu moartea pentru caricaturile sale. Prin această carte el încearcă să provoace ?o dezbatere mai amplă care tratează legile cu privire la ofensa în lume?, aici fiind incluse negarea Holocaustului, rasismul şi injuriile.

Kurt Westergaard, cel care a desenat cea mai criticată caricatură a lui Mahomed, va publica şi el o carte în toamnă în care va reproduce desenul. Caricatura cu pricina îl prezintă pe profetul Mahomed purtând un turban în formă de bombă cu fitilul aprins.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close